GENERELL INFO / FAQ

Her finner du informasjon omhandlende hvordan en fotografering hos meg fungerer, og ofte stilte spørsmål rundt fotografering, forberedelser, leveringstid, nettgalleri, etterbehandling også videre. Finner du ikke svar på det du lurer på her? Ta kontakt ved å sende meg en mail på julia@fribergfoto.no eller en melding på tlf 45298004, Facebook eller Instagram.

Hvordan fungerer en fotografering hos Friberg Foto (for privatpersoner)?

Dersom du ønsker å bestille en fotografering hos meg kan du ta kontakt via mail, melding eller PM på Facebook eller Instagram. Du kan også ringe meg mellom 10 og 17 på hverdager. Derfra blir vi enige om en dato og et klokkeslett som passer, og en location som passer til typen fotografering du ser for deg. Her er det helt supert om du selv har en location i tankene, men om du er usikker foreslår jeg også mer enn gjerne et par steder som kan passe.

Ved bestilling får du tilsendt en faktura for selve fotograferingen. På fotograferingsdagen møtes vi på avtalt location, og tar bildene. Innen fem uker vil du motta en mail med lenke til ditt private nettgalleri, hvor du kan se på bildene og bestemme deg for hvor mange du vil kjøpe. Når du har bestemt deg sender du meg en mail og skriver hvor mange bilder du ønsker å kjøpe, og vil da motta en ny faktura på disse. Så snart denne er registrert innbetalt åpnes nettgalleriet for nedlastning av det antallet bilder du har ønsket deg som høyoppløselige filer. 

Hvordan fungerer en fotografering hos Friberg Foto (for bedrifter)?

Dersom du som gründer eller bedriftseier ønsker å bestille en fotografering hos meg kan du ta kontakt via mail, melding eller PM på Facebook eller Instagram. Du kan også ringe meg mellom 10 og 17 på hverdager. Vi avtaler aller først et planleggingsmøte. Før planleggingsmøtet vil du ha fått tilsendt et skjema med noen spørsmål for å hjelpe oss med å kartlegge dine ønsker og behov for fotograferingen. På planleggingsmøtet snakker vi sammen om ideer og løsninger, og lager en kjøreplan for hvordan fotograferingen skal foregå. Deretter blir vi enige om dato, klokkeslett og location(s). 

På fotograferingsdagen møtes vi på avtalt location, og jobber oss gjennom kjøreplanen vår. Får vi ekstra tid bruker vi den effektivt på ideer som dukker opp underveis. Etter fotograferingen vil du motta en faktura. Innen fem uker vil du motta en mail med lenke til ditt private nettgalleri, hvor du kan se på og laste ned bildene som både lavoppløselige og høyoppløselige filer. Du har tilgang til galleriet ditt i ett år, og kan hente ut bilder derfra når som helst frem til det.

Tar du bilder i studio eller på location?

Jeg tar i all hovedsak bilder ute på location. I enkelte tilfeller kan jeg også sette opp et mobilt studio innendørs, men dette gjør jeg hovedsakelig kun i forbindelse med bedriftsfotograferinger.

Hva gjør vi hvis det regner på fotograferingsdagen? 

Hvis det er meldt mye regn dagen før fotografering tar jeg kontakt med deg og vi finner en annen dato. Dersom det er kun er meldt litt, og du har lyst til det, så finner vi en alternativ løsning hvor vi bruker regnet til vår fordel med for eksempel kule paraplyer, hoppe-i-sølepytt-bilder eller spennende refleksjoner. Regn trenger ikke være ensbetydende med kjipe bilder! 

Jeg har fått en kvise/et lite sår jeg ikke vil ha med på bildene. Kan du fjerne det?

Dersom du har et ønske om å fjerne en liten kvise eller et lite sår kan du snakke med meg om dette i forkant av shooten, så ordner jeg dette for deg i etterbehandlingen. Dette er riktignok noe jeg aldri gjør med mindre du ber spesifikt om dette! 

Om du ønsker mer omfattende retusjering er ikke jeg den rette fotografen for deg. Jeg kommer aldri til å photoshoppe noens kropp eller utseende, da dette strider imot mine verdier og det jeg står for.  

Hva bør jeg ha på meg?

Det kan være en fordel å unngå store logoer på klærne, voldsomme mønster, refleks og lignende. Utover det er det viktigste du gjør å velge klær du føler deg komfortabel i! Klær er en del av identiteten for mange, og denne mener jeg på ingen måte behøver å tones ned på bilder. Ønsker du deg en klassisk look er det ingenting galt med olabukse og hvit skjorte, men en fotografering kan gjøres på akkurat den måten du føler representerer deg best! 

Hvor lang tid tar det før jeg får se bildene? 

Jeg har fem ukers leveringstid, men vanligvis går det litt raskere. Du får en mail av meg så snart bildene er klare 🙂 

Hva skjer om fotografen blir syk? 

Om jeg skulle bli syk i forkant av shooten vår vil jeg sette opp en ny dato for dere så snart som mulig. Dersom sykdommen skulle bli langvarig vil jeg hjelpe dere etter beste evne med å sette dere i kontakt med en annen fotograf, dersom dere ønsker det.

Hva skjer om jeg blir syk?

Dersom du skulle bli syk og ikke kan møte på avtalt fotografering sier du i fra til meg så tidlig som mulig, så setter vi opp en ny dato. 

Kan man ha med kjæledyr på fotograferingen? 

Selvsagt! Kjæledyr er hjertelig velkommen  🙂 

Kan jeg få RAW-filene? 

Dette skjønner jeg kan virke fristende å spørre om for noen, men jeg gir dessverre ikke ut RAW-filer. Etterbehandlingen er en veldig stor del av ferdigstillelsen av et bilde, og her legger jeg mye arbeid i å forme bildene i min personlige stil. 

Å spørre en fotograf om å få RAW-filene fra en shoot er litt som å dra på restaurant og spørre om å få alle ingrediensene i en rett fordi du vil lage retten selv, fremfor å la kokken gjøre det.  Vi legger sjela vår i arbeidet vårt og vil gjerne få lov til å tilby deg et ferdig resultat 🙂 

TA KONTAKT 

E-post

julia@fribergfoto.no

Telefon

+47 45298004

FACEBOOK

Friberg Foto

INSTAGRAM

@friberg.foto